mandag 9. mars 2009

Salamigryte

Dette er en av gryterettene jeg minnes med glede fra min barndom. Husker at mamma gjerne laget spekepølsegryte når de hadde invitert venner (her må vi faktisk helt tilbake til den tida folk gikk på besøk til hverandre på lørdagskveldene).
 
200 gram salami i stykke                                       
1 kg poteter
50 gram margarin
3 ½ ss hvete mel
7 dl melk
2 fedd hvitløk
salt
pepper


Skjær pølsa i sukkerbitstore terninger (det være salami, annen spekepølse funker dårlig her). Skrell poteten og skjær den i 2-3 mm tykke skiver. Lag en (litt tykk) hvit saus av mel, margarin og melk. Krydre med salt, pepper og hvitløk (vær litt forsiktig med saltet siden spekepølsa også er salt).
Legg spekepølsebitene og potetskivene lagvis i en ildfast form, og slå den hvite sausen over.
200 grader i stekeovnen i ca 45 minutter, til potetskivene er møre.
Server med rista loff til.

Lykke til! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar